Odgovori na pitanja. Kako prodavati na twiterr-u, da li cene na Facebook itd

//Odgovori na pitanja. Kako prodavati na twiterr-u, da li cene na Facebook itd

Odgovori na pitanja. Kako prodavati na twiterr-u, da li cene na Facebook itd

Pored toga što prvi dobijate nove tekstove i što ste uvek u prednosti za sve naše akcije i ponude, još jedna od prednosti biti prijavljen na našu mailing listu je i da imate mogućnost da odgovorimo na sva vaša pitanja i da vam pomognemo da se snađete u ovoj digitalnoj džungli. Ovo je prvi tekst ove vrste a od vas zavisi koliko će ih još biti, zato se prijavite na našu mailing listu i pitajte.

Pa da krenemo sa pitanjima

Da li treba isticati cene na FaceBook strani?

Ja sam uvek za transparentnost i otvorenost prema kupcima/klijentima i uvek sam za to da cene budu vidno istaknute na sajtu pa i na Facebook strani. Puno je klijenata koji žele da znaju cenu pre nego što išta pitaju vezano za proizvod/uslugu. Međutim postoje određeni biznisi koji nemaju unapred definisanu cenu usluge ili proizvoda. Ovo je slučaj i sa našom agencijom na primer. Mi svakom klijentu pristupamo ponaosob i pravimo uslugu koja će mu biti maksimalno korisna i za koju mislimo da će doneti najbolje rezultate i zbog toga nemamo unapred definisane cene. Kad je ovakva situacija, mislim da iznošenje netačnih cena ili okvirnih cena može zbuniti klijente ili ih naljutiti ako je za njihove potrebe cena veća od one koju ste napisali na sajtu ili na Facebook strani i vrlo verovatno će imati osećaj da želite da ih oderete a ne da je potreban veći rad sa vaše strane. Ako vas javno u komentarima na strani upitaju za cenu jasno im odgovorite zašto cene nisu fiksne i da vas kontaktiraju kako bi dobili najbolju ponudu za njih.

Kako da poboljšam prodaju putem Twittera?

Preneću celo pitanje da bi vam odgovor bio jasniji.

Moje pitanje je više traženje saveta kako da poboljšam prodaju grafika pomoću tvitera. Facebook ne koristim imam neki otpor prema njemu…radovi su mi „okačeni“ na par mesta širom internet galaksije, možete ih pogledati ovde

 

Prvo moram biti direktan i iskren sa vama. Nije toliko bitno šta vi volite i šta koristite već šta vaši klijenti vole i koriste, ako je to Facebook, onda bih ja smogao snage da budem i na njemu. Primera radi, moja omiljena mreža je Google plus ali većini mojih klijenata to nije 🙂
Prodaja slika preko tvitera bi zaista bila skoro pa nemoguća misija, jednostavno to nije platforma za tako nešto. Twiter je najbolji u munjevitom širenju vesti zatim za građenje baze fanova koji će pomoći da se vaš sadržaj proširi po ovoj društvenoj mreži. Takođe je odličan za direktnu komunikaciju sa potencijalnim kupcima, ali je jako teško zaključiti prodaju preko njega.
Moj savet je da naravite svoj sajt na kome će biti izložene slike. Pisanje bloga bi pomoglo da povećate posetu sajtu i da se ljudima predstavite kao umetnik. Uvek će lakše i pre kupiti od nekoga koga „poznaju“ nego od nekog tamo tviter naloga. Društvene mreže bih koristio za dovođenje ljudi na sajt, pozicioniranje i za komunikaciju sa potencijalnim klijentima.

Kako ispromovisati ljudima proizvod na društvenoj mreži a ne biti napadan?

Ovde je odgovor vrlo jednostavan. Budite korisni!

Pošto se u vašem slučaju radi o proizvodima koji se koriste kao dodaci ishrani uz zdrav i aktivan način života, vrlo je jasno šta vaše klijente „muči“ i radite na tome da im tu „muku“ rešite savetima, motivacijom, trikovima itd itd.

Često kad klijentima kažem da moraju biti korisni oni mi odgovore ali šta će im onda moj proizvod ili usluga? Zato što ćete se pozicionirati kao osoba koja se razume u tu problematiku, kao neko ko je voljan da pomogne i kao neko ko ima rešenje za problem. Vaš proizvod tu treba samo da se utopi u celu priču i da bude logičan sledeći korak. Uostalom to i ja radim ovde na blogu, zaista se trudim da ljudima pomognem, a ako ne žele sami time da se bave ili im treba stručnija pomoć onda me kontaktiraju i radimo.

Povećanje prodaje za lanac robnih kuća bele tehnike audio/video it…

Vi ste ozbiljna i velika firma i takav nastup morate imati i na društvenim mrežama. Jako je bitno da sve što radite bude na visokom nivou. Vizuelni indentitet na Facebook-u se kreira kroz svaki post i zato je bitno da svaka slika bude profesionalno urađena. Trudite se da što više fanove uključite i da ih animirate. Nagradne igre i takmičenja bi trebalo da budu redovno prisutni na vašoj strani. Trudite se da odgovorite na svako pitanje i budite spremni i imajte plan kako da odgovorite na one negativne komentare. Napravite pisani plan nastupa na društvenim mrežama u kojem ćete jasno definisati šta želite i način na koji do toga planirate da dođete.

Kada vam bude i online prodavnica spremna, uložite i u adwords i na prodajne plaćene kampanje na Facebook-u. Postoji puno naprednih načina targetiranja i na jednoj i na drugoj mreži i gledajte da se što detaljnije bavite metrikom. Naravno za svaku kampanju kreirajte konverzije i pratite rezultate, remarketing takođe obavezno.

Zaključak

Nadam se da su vam ovi odgovori bili korisni i da ste mogli nešto iz njih da izvučete. Ja uvek govorim da biznis nije egzaktna nauka i da za svaki problem postiji više rešenja, zato bi bilo korisno i da se ostali uključe u komentarima i daju svoje viđenje.

I da ne zaboravim, ako vam je sve ovo korisno što ste ovde pročitali, besplatno se prijavite na našu mailnig listu i dobijajte redovno najnovije tekstove vezane za internet marketing, a ako imate pitanje voljni smo i na njega da odgovorimo.

By | 2014-12-27T10:17:15+00:00 август 10th, 2014|Odgovori na pitanja|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment